VR förenar mamma med sitt avlidna barn

Det är ingen hemlighet att teknik utvecklas snabbt. Nyligen användes VR-tekniken för att förena en mamman med sitt barn som flera år tidigare avlidit p.g.a cancer. Detta hände i Sydkorea och barnet studerades från tidigare inspelningar för att återskapa hennes rörelser så troget den verkliga flickan som möjligt.

Det här blev en möjlighet för en mamma att kunna ta ett slutgiltigt farväl av sin dotter. Frågan är hur mycket av våra liv kommer ske i den verkliga världen om 20 år och hur mycket som kommer ske i virtuella världar, och kommer våra döda verkligen vara döda när de går att återskapa i virtuella världar med allt mer trogna personligheter.

KOLLA PÅ VIDEOKLIPPET

Skydda dina bankkort från skimming

Ny teknik är alltid kul, men det öppnar ofta även upp för säkerhetshål som ingen annan tänkt på hittills. Ett exempel är de relativt nya blipparna på betalkorten som gör det möjligt att betala vid betalterminaler genom att blippa kortet. Kul och bekvämt! Men också väldigt osäkert.

Dels kan illasinnade människor använda terminaler för att blippa andra människors kort, och eftersom belopp under 200 kr inte kräver pinkod kommer pengarna dras utan ägarens vetskap.

Men kortinformationen finns även sparat på kortet i klartext, och går att läsa av med en vanlig mobiltelefon och gratis appar. Sen kan den som kommer över informationen handla i ebutiker på internet.

Men med ett skyddskort mot skimming kan man skydda sig.

KOLLA PÅ VIDEOKLIPPET