De bästa Gamestop-memen

Det är få vid det här laget som inte hört talas om Gamestop-aktien som stigit med så mycket som 2000% på väldigt kort tid, trots att företaget har kämpat i motvind de senaste åren. Det hela handlar om en dragkamp mellan så kallade hedgefunds och medlemmarna på en diskussionsforum på Reddit, som kallas för r/Wallstreetbets (WSB). Då företagets aktie förlorat i värde har hedgefonderna plöjt ned mycket pengar i att blanka aktien, vilket innebär att de tror att aktien kommer gå ned ännu mer, vilket de tjänar pengar.

Medlemmarna på WSB, med användaren Deepfuckingvalue i spetsen har å andra sidan sett till att köpa upp aktien, helt enkelt för att de gillar bolaget och ogillar att hedgefonder blankar aktien. Det har lät till att dessa personer som tidigt var inne och köpte upp aktien på kort tid har blivit miljonärer, även fast pengarna är bundna i aktier. Men de vägrar att sälja sina aktier eftersom att det skulle få kursen att gå ned och leda till minskade förluster, eller till och med vinster för hedgefund-bolagen.

Det hela har gått viralt och därför har det skapat många memes kring ämnet. Vi har samlat några av de bästa här. I flera av memen görs referenser till dimond hands, som innebär att man inte säljer en aktie trots stora svängningar i aktien, både nedåt och uppåt.

KOLLA PÅ MEMES